Yeni Yıl, Yeni Hedefler

Her sene aralık ayında yaşanan yılbaşı heyecanı bu yıl da nihayet kapladı içimizi. İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktık. Umarım her yılımız geride bıraktığımız yıllardan daha güzel olur… Herkese mutlu huzurlu ve en önemlisi sağlıklı bir yıl diliyorum.
Yeni yıla ‘merhaba’ derken yeni hedefler koymaya ne dersiniz. Hadi gelin hem sağlıklı mı sağlıklı hedeflere bakalım.

Sağlıklı beslenmek MUTFAKTA başlar. Burada yapacağımız en önemli nokta porsiyonları azaltarak doğru besinleri seçmek. Mutfağınıza sağlıksız ve yüksek kalorili besinleri almama ile yola koyulabilirsiniz. Unutmayın ki yediğiniz her yiyeceği sağlıklı hale getirebilirsiniz. Aldığınız bir besini kızartma ve kavurmak yerine fırında veya tencerede pişirebilir ve doğru porsiyonda tabağınıza alırsanız tüm problem çözülmüş olur.

HOBİLER KALORİ ALMANIZI ENGELLER!

Tüm yıl hiçbir aktivite, hiçbir hobi edinmeden ofiste akşamdan sabaha kadar oturarak yada evde akşama kadar geçirdiyseniz bu yıl bu alışkanlığımızı değiştirmeliyiz. Kış geliyor geceleri uzuyor. Ee haliyle elimizin altında meyve patlamış mısır abur cuburlar oluyor. Bunun önüne geçebilmek için bir hobi edinmek en güzel yöntem. Hobinizin ne tür olduğu hiç önemli değil. Sizi sağlıksız yemekten uzaklaştıracak hobi olması yeterli.

POPÜLER DİYETLERDEN UZAK DURUN!

5 günde 10 kilo verdiren 1 ayda 30 kilo vadeden diyetlerden uzak durun. Bu tarz diyetler sağlıksız olduğundan hayatınızı riske atar. Hayatınızın temelinde her zaman sağlıklı beslenme olması gerektiğini unutmayın.

HERGÜN SAĞLIKLI TABAKLAR OLUŞTURUN

Öğünlerinizde yemek yerken bilinçli bir şekilde yeme işlemini yapın. Önünüze ne konsa yemeyin miktar ve içerik yönünden yediğiniz yiyecekleri değerlendirin. Örneğin tabağınızın yarısını sebze ile doldurmaya dikkat edin. Sebze sizin posa alımınızı destekleyerek uzun süre tok kalmanızı sağlar. Tabaklarınıza yeterli miktarda protein ekleyin ve yeterli düzeyde protein alın. Yağlardan korkmayın ve sağlıklı yağları tercih edin. Bunca zaman hep yağlar size kötü gösterilse de doğru miktar ve tercihler yaptığınızda diyetiniz sağlıklı olacaktır. Beslenmenize çiğ badem, fındık ceviz zeytinyağ keten tohumu eklemeyi unutmayın.

HERGÜN MUTLAKA HAREKET EDİN

Hareket için fırsat yaratın. Hiç zamanım yok benim diyorsanız bile otobüsten 2-3 durak önce inin eve yürüyün veya markete araba ile değil yürüyerek gidin veya asansör kullanmayın merdiven kullanın gibi… Günde mutlaka 10.000 adımı atmayı ihmal etmeyin.

Doğru zaman geldiğinde diyete başlayın. Hedefiniz koyun kendinizi ve mutfağınızı hazırlayın sağlıklı beslenme ve diyet programına öyle başlayın. Çünkü beyniniz ve vücudunuz hazır olmadan devamlılık sağlayamazsınız. Hedeflerinizi sağlamca koyduktan sonra harekete geçin. Tüm problem kendiliğinden çözülecektir.