İçimizdeki Yolculuğun Başladığı Anlar……

lk hamile olduğumu öğrendiğim an benim içinde eşsiz bir yolculuk başlamıştı.  Hem bir anne hem de bir beslenme uzmanı olarak bebek beslenmesiyle ilgili aklınıza gelecek her şeyi, kitapları, internet sitelerindeki beslenme bilgilerini okumaya başladım. Her anne gibi bebeğim için herşey mükemmel olsun, bebeğimi en doğru biçimde beslemek istiyordum. Bu süreçte farkettiğim ilk şey, bu konuda uzmanlarca yazılmış kitaplar çok az, internet ise inanılmaz bir bilgi topluluğu. Pek çok anne baba da yaptıklarının doğruluğu konusunda şüpheli.

Her bebek tek ve eşsiz.

Her bebek tek ve eşsiz olduğundan, her bebeğe tek bir doğruyu uygulamak bu süreçte doğru bir yaklaşım olmayacağını göz ardı etmemek lazım. Yazılarımdaki amacım, bebeğinizi sağlıklı ve keyifli bir şekilde beslenmeniz için işinize yarayacak bilgileri vererek bu muhteşem yolculuğunuza eşlik etmek. Benim için inanılmaz keyifli bir olan sürecin, sizler içinde öyle olacağı kanaatindeyim.

Doğal sağlıklı beslenme şeklini benimseyin.

Bir anne ve beslenme uzmanı olarak en önemsediğim şey bebeğim için doğal sağlıklı besinlerden oluşan bir beslenme şekli. İşlem görmemiş besinlerden oluşan beslenme şekli, en katkısız olanı, organik ve doğal olanı. Siz de bebeğiniz için en doğal beslenme şekli hareketine katılabilirsiniz.

Dengeli bir beslenme şekli olmazsa olmazımız.

Bebeğinizin ve çocuğunuzun zihinsel ve fiziksel gelişimi için enerji, protein, vitamin ve mineralleri yeterli alması için karbonhidrat, protein ve yağlardan dengeli bir beslenme şekli benimsemek gerekir. Bu süreçte her dönem çocuğunuz ihtiyacı farklı olduğundan gereksinimleri hakkında yardımcı olacağım.

Sağlıklı çocuk, sağlıklı nesilller 😊     

Sağlıklı bebek ve çocuk demek, sağlıklı nesiller demek. Sağlıklı bir yetişkinlik için, çocuğunuzun sağlıklı beslenmesi atılacak en önemli adım. Çünkü, oluşturduğunuz  sağlıklı beslenme şekli, yetişkinlikteki beslenme alışkanlıklarını oluşturacak ve bu da hastalıkların önlenmesinde çok büyük adım olacak.

Bebeğiniz ve çocuğunuz buna değer değil mi?