Yağ Yakımına Yardımcı İçecekler ve Yiyecekler

Yağ Yakımına Yardımcı İçecekler ve Yiyecekler

Bazı besinler yağ yakımını destekleyerek daha kısa sürede kilo vermenize yardımcı olur. Zor kilo veriyorsanız veya kilo vermeniz durduysa sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizlerinizin yanında bu besinleri beslenmenize dahil etmenizde fayda var.

Yağ yakımına yardımcı besinler;

Acı biber: Yapısındaki kapsaisin kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısını arttırır. Vücut ısısı arttığında ise yağ yakımına yardımcı olur.

Hindistan cevizi: Orta zincirli yağ asitleri ile yağ yakımını destekler. İster sütünü için isterseniz de meyvesini salatalarınıza rendeleyin.

Yeşil çay: İçerindeki Epigallokateşin 3 gallat bileşeni yağ yakımına yardımcı olur. Günde 1-2 fincan yeşil çay tüketebilirsiniz.

Yumurta: Vücutta proteinler karbonhidrat ve yağlara nazaran daha fazla kalori yakımına yardımcı olur. Egzersizle beraber beslenme düzeninde yumurta olduğunda kas yapımını sağladığından yağ yakımını yardımcı olur.

Süt – yoğurt – ayran: Süt ve süt ürünleri yapılarındaki protein ve kalsiyum ile yağ yakımına yardımcı olur.  

Kurubaklagiller: Çözünen posa içerikleri ile kan kolesterol düzeyini düşürmeye yardımcı oldukları pek çok araştırmada gösterilmiştir.

Balık: Zengin omega- 3 içeriği sayesinde yağ yakımını destekler. Haftada 1-2 kez balık tüketmeye çalışın.

Kafein : Kafein metabolizmayı hızlandırıcı etkisinden dolayı yağ yakımına yardımcı olur. Günde 3-4 fincan kahve tüketimi metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakımına olumlu etki yapar.

Elma Sirkesi: Elma sirkesinin iştah baskılayıcı ve yağ yakımına yardımcı etkisi vardır. Günde 1 çay kaşığı ile başlayıp elma sirkesini beslenmenize dahil edebilirsiniz.

Zeytinyağı : Zeytinyağı tokluk hissini arttırıp metabolik hızı arttırıcı etkisiyle yağ yakımına yardımcı olur.  Zeytinyağını salatalarınıza 1-2 yemek kaşığı gezdirebilirsiniz veya pişmiş yiyeceklere ekleyerek beslenmenize dahil edebilirsiniz.

Ananas: Ananas içerdiği bromelain enzimi sayesinde yağ yakımında olumlu etki göstermektedir.

Brezilya Cevizi: İçerdiği selenyumun yağ metabolizmasını olumlu etkilemesinden dolayı yağ yakımı için uygun bir besindir.

Tarçın:  İnsülin salınımını dengeleyerek daha az yağ depolanmasını sağlar. Daha az yağ depolamak için beslenmenize tarçını dahil edebilirsiniz.

Yeşil Yapraklı Sebzeler: Marul, ıspanak, tere, roka gibi sebzelerin lif içeriği yüksektir ve yağ yakımını desteklerler.

Besinler ile ilgili hazırladığım diğer yazılarım;

Tok Kalmaya Yardımcı Besinler

Metabolizmayı Hızlandıran Besinler Hangileridir?

Sürekli Acıkıyor musunuz?

 

Diyetisyen Meltem Yaman

1393 sok. No:7/1 D:4 Tevfik Fikret Onay Apt. Alsancak

İzmirKonak 35220

Türkiye

Telefon: 0 232 421 32 20
E-posta: bilgi@meltemyaman.com.tr