Hormonların Yağ Yakma Gücü

Hormonların Yağ Yakma Gücü

Hormonlarınla savaşırken, senin de duymak istediğin en son şey yağ kelimesi değil mi? Hormon dengesizliği ile mücadele eden birçok kadın aşırı kilolarını kaybetmek için çok çaba harcar. Peki, esansiyel yağların kadınlık hormonlarını kontrol altına almanın en kolay yolu olduğunu biliyor musun?
Özellikle 35-65 yaşları arasındaki kadınların bilmesi gereken şey, tüm hormonlarımızın yağdan yapıldığıdır. Evet, doğru duydunuz. Vücudunuz, ihtiyaç duyduğu gerekli yağları almadan hayati olan östrojen ve progesteronu üretemez.
Ne yazık ki, birçok kadın vücudunun yeterli hormon üretmesi için her gün yeterince esansiyel yağ almıyor. Bu da sizde, özellikle menopoz dönemine yaklaşmaya başladığınızda, sıcak basması, baş ağrısı, depresyon, saç dökülmesi ve yorgunluk gibi semptomlara neden olabilir.

İşte bu yüzden sizden ricam, her zaman doğru miktarda sağlıklı yağları alın. Yağ yakmanız ve kilo verebilmeniz için hormonlarınızın dengede olması gerektiği gerçeğini unutmayın.

Zayıflama İçin Hormonları Dengeleyen Besinler

İşte vücudunuza ihtiyaç duyduğu kritik miktarda sağlıklı yağ sağlamanın kolay yollarından birkaçı. Her gün en az 3 tanesini seçin ve vücudunuzun kritik hormonları üretmesi için ihtiyaç duyduğu yağı almasını sağlayın.
Sabah kahvelerinizde, ev yapımı hindistan cevizi sütü ve badem sütü kullanın.
Kahvaltı, yumurta veya öğle yemeği salatasına bir dilim avokado ekleyin.
Sebzelerinizi pişirmek için hindistan cevizi yağı veya avokado yağı kullanın.
Elma püresi üzerine fındık yağı (badem ezmesi, ceviz yağı, kabak çekirdeği yağı, tereyağı) kullanın.
Sızma zeytinyağı, elma sirkesi ve baharatları kullanarak lezzetli bir salata sosu yapın.
Yoğun günlerinizde salatada öğle veya akşam yemeği için sardalya veya konserve somon kullanabilirsiniz.
Kahvaltıda ya da hızlı ve basit bir öğle yemeği için 2 adet haşlanmış organik yumurtadan glutensiz bir tostun tadını çıkarın. Ekstra, yeşillik, avakado, domates gibi sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.