Diyetisyen Tavsiyesi Neye Göre Verilmeli?

Diyetisyen Tavsiyesi

Bu yazımda bir diyetisyen hizmeti alınırken dikkat etmeniz gereken noktaları paylaşacağım.

Pek çok kişinin düşündüğü soru, acaba fazla kilolarımı tek başına dikkat ederek veya standart bir liste bulup uygulayarak mı vermeliyim, yoksa diyetisyene giderek mi vermeliyim?

Her diyet listesi size uygun olmayabilir.

Her bireyin yaşı, boyu, kilosu, beslenme alışkanlıkları, metabolizması, hastalıkları, kullandığı ilaçlar, yağ ve kas oranı, alerji veya besin intoleransı aynı değildir. Çok düşük bir kalorili diyet bulup zayıflayabilirsiniz. Peki ya sonrası? Yağ vermeniz gerekirken kas kütlenizden verebilirsiniz.  Metabolizmanızı yavaşlatabilirsiniz. Sağlık sorunuyla da karşılaşmanız olası. Kilo vereyim derken sağlığınızdan olmayın. Size özel hazırlanan bir programla sağlıklı beslenmeyi öğrenmek ve uygulamak en doğrusu.

Aç kalarak zayıflamaya çalışmak veya size uygun olmayan diyetler metabolizmanızı yavaşlatır.

Kilo vermek için aç kalmaya çalışan pek çok kişi vardır. Doğru mudur? Şok diyetleri uzun süre uygulamak size sadece kas kütlenizi kaybettirir. Kas kütlenizi kaybettiğinizde ise metabolizmanız yavaşlar. Böylesi durumda ilerleyen zamanlarda az yeseniz bile kilo almaya başlarsınız. Bir çıkmaza girmeye başlarsınız. Üstüne üstlük her diyet uygulamanızda metabolizma hızınızı daha da yavaşlatırsınız. Bu ise, sizi daha da başarısızlığa sürükler. Önerim, bir diyetisyen eşliğinde metabolizma hızınıza uygun bir programla sağlıklı şekilde zayıflamanız.

5 kilo fazlanız olsa bile diyetisyen eşliğinde sağlıklı beslenmeyi öğrenin.

Bazen kişilerin aklına şu soru gelir. 5 kilo fazlası olsa bile diyetisyene gitmeli miyim? Size söyleyeceğim, hiç kilo fazlanız olmasa bile diyetisyene gidebilirsiniz. Sağlıklı beslenmeyi öğrendiğinizde veya bildiğiniz pek çok doğru şeyi uzman kontrolünde yaşam biçimi haline getirdiğinizde yaşanılan kan şekeri düşüklüğü, insülin direnci, yorgunluk ve en önemlisi hastalıklarınızı kontrol altına alabilirsiniz. Pek çok hastalığı ortaya çıkmadan önlemeniz de olasıdır.

Peki sadece kiloya mı odaklanmalıyız?

Kiloya odaklanmanın ötesinde sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmenin sırası gelmedi mi?

Siz sağlıklı beslenmeyi öğrendiğinizde, yeteri kadar su içtiğinizde, öğünlerinizi düzenli yaptığınızda ve doğru besinleri seçtiğinizde işte o zaman sağlıklı bir yaşam tarzınız olur. Böyle bir yaşamda zaten istediğiniz kiloya ulaşırsınız.

Haydi, siz de sağlıklı beslenme hareketine geçen pek çok kişiye katılın.

 

[wpseo_address show_state=”1″ show_country=”0″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″ show_email=”1″ show_logo=”0″]

İzmir Diyetisyen Tavsiyesi