Magnezyumun Önemli Faydaları

Magnezyum, gıda metabolizması, sinir uyarılarının iletimi, yağ asitleri ve proteinlerin sentezi, kas hareketleri, gen bakımı ve protein oluşumu dahil olmak üzere vücutta 600’den fazla reaksiyonla yakından ilgilidir. Vücudumuzda yaklaşık 25 gram magnezyum depolarız ve bunun yüzde 50’den fazlası iskelet sisteminde depolanır. Gerisi kaslara, yumuşak dokulara ve vücut sıvılarına gider.

Araştırmalar Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’daki insanların yaklaşık yüzde 50’sinin önerilen miktardan çok daha az magnezyum aldığını belirtiyor. Bu duruma sebep olan durumlar arasında; topraktaki magnezyum seviyelerinin eskisinden daha düşük olduğunu bilmek önemlidir. Ayrıca, suda florür ve klor gibi kimyasalların kullanılması magnezyumu daha az kullanılabilir hale getirir. 

Magnezyumun sağlığa faydaları

İşte bu küçük makromineralin bazı şaşırtıcı faydalarına ve magnezyumu yeterince almanın neden bu kadar önemli olduğuna bir göz atın.

Kan Şekeri Dengesi

Magnezyum vücuttaki insülin seviyelerini yönetmeye yardımcı olur ve kan şekeri düzenlenmesinde önemli bir rol oynar. 

Depresyon

Magnezyum, uygun beyin fonksiyonu ve ruh hali düzenlemesinde önemli bir role sahiptir. Araştırmalar, vücutta yeterli magnezyum olmadığında depresyona daha yatkın olabileceğinizi göstermektedir. 

Migren 

Araştırmalar, migren atağı sırasında magnezyumunun vücutta belirgin bir düşüklükte olduğunu göstermiştir.

 

İyi Magnezyum Kaynakları

 

Magnezyum açısından zengin besinler doğada bol miktarda bulunur. Bu besinler arasında;

  • Ispanak
  • Yağlı tohumlar
  • Kakao
  • Muz
  • Kahve